18 maj 2013

Vårgrönska på Skråhallaberget

Skråhallaberget är ett vackert naturområde som avgränsas av Lövsjön, Tussudden och Notteryds naturreservat några kilometer öster om Växjö. Sigfridsleden passerar genom området. Till stor del består området av bokskog och vid besöket på Kristi himmelsfärdsdag fanns hade boken precis börjat slå ut på. Vilket jag naturligtvis ville försöka fånga på bild. Hamnade därför ideligen på efterkälken i sällskapet men försökte kompensera detta med att emellanåt ta raska kliv. Fikat nere vid Lövsjön smakade utsökt i solen och värmen!















Harsyra

2 kommentarer:

  1. Hej Ulf! Fina vårbilder igen! Bokbladens ljusgröna färg är verkligen speciell. Favaoriten blir nummer två. Det är snyggt med den ena bladuppsättningen i fokus och den andra suddig. Du har tagit med precis lagom mycket av grenarna också, så att det blir en fin balans i bilden.

    Jag har ett gäng andraplatser också! Nummer fem för den snygga mörka bakgrunden. Nummer sju för vattendropparna och den "helgröna stämningen". Den sista är också fin med den utslagna blomman och den som är på väg att slå ut - ja, det är väl harsyra...

    Ha en fortsatt bra vår!
    Bjarne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det är något speciellt med bokskogar i början på maj. Samtliga bilder är tagna utan stativ, vilket innebär att ISO-talet fick skruvas upp tämligen mycket på några av bilderna, bland annat blombilderna.
      /Ulf

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.