16 maj 2013

Äntligen vitsippor!

Efter att förra helgen ha blivit fördröjd till följd av punktering på bilen kom jag till slut iväg till Bokhultet och vitsipporna. Parkerade som oftast vid Sundet. Behövde verkligen inte leta efter dessa underbara vårmarkörer! Beslutade mig att satsa tiden på ett vitsippsfält en liten bit från en av de större stigarna i området. Bildskörden visade sig som vanligt mest bestå av "artporträtt" på en eller ett par sippor, trots att jag försökte variera mig. Det måste gå att göra vitsippsbilder med lite mer "känsla"... Kanske prova en annan tid på dygnet och/eller bokstavligt dyka ner i ett vitsippshav? Eller göra oskarpa bilder genom medvetet fokusera fel eller använda lång slutartid (rörelseoskärpa)? Tyvärr verkar det inte bli mycket tid att experimentera med detta i år vad gäller vitsippor då de redan verkar ha passerat sin bästa tid... Men det finns ju andra blommor att fotografera under våren och sommaren!
Använder allt oftare ett kvadratiskt format på bilderna - tycker det passar bra för flera motiv, t.ex. enstaka vitsippor!
2 kommentarer:

 1. Underbara vitsippsbilder! Jag håller med om att den tiden går över alldeles för fort.

  Svårt med favoriten igen! Tror det blir nummer fyra. Den passar utmärkt i kvadratiskt format och det blir en fin balans i bilden. En snygg diagonal med stjälken som binder samman blomman och bladen i varsitt hörn. Den har en lugn och behaglig bakgrund också i en fin brun ton som inte är påträngande.

  Trean ligger bra till också. En annorlunda vinkel där man ser ståndarna skjuta fram bakom ett av kronbladen. Fint ljus och det blir en snygg diagonal där också eftersom blomman lutar lite lagom.

  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de vänliga orden! Har i år varit lite flitigare än vanligt med fotograferandet av "våren", men så har ju vädret varit ovanligt bra, när våren väl kom.
   /Ulf

   Radera