27 maj 2013

Besök av Adam och Eva i Våraskruv

Våraskruv är ett underbart litet naturreservat en bit öster om Lenhovda. Jga uppskattar mest ängsdelen av området för sina orkidéer och andra vårblommor. För drygt en vecka sedan vid ett kort besök fanns där många Adam och Eva och massor av liljekonvaljblad, men ytterst få och knappt utslagna blomställningar. Men visst är detta ändå sammantaget det yttersta beviset på att våren har kommit en bit på väg!

Adam och Eva framför ängens karaktärsträd

Adam och Eva med vitsippstäcke i bakgrunden.
2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Verkar vara ett kanonfint ställe det där! Underbara ängar och så orkidéer på det. Jag vill både vandra runt i ligga i gräset på de där ängarna när jag ser bilderna.

  Favoritbilden? Nummer två får det bli. Jag tycker enbusken och ekarna bildar en fin bakgrund och så orkidésamlingen framför. Du provade inte att lägga dig ner med t.ex. ett vidvinkel fär att få några av adam och evorna lite närmare? Jag tror det kunde funkat bra. De är lite små i bilderna nu.

  Ha en bra vecka!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ett fint ställe. Mitt första blogginlägg (i maj 2011) handlade faktiskt om Våraskruv. Tyvärr var jag väl denna gång trött i huvudet efter besöket i Målerås eller hade jag allmänt för bråttom ("natursnapshotfotograf")eftersom jag missade bilder av en typen du föreslår. I blogginlägget från maj 2011 finns några mer närgångna bilder på Adam och Eva. Men de bilder jag då tog av den typen du föreslår hade för dålig bakgrund för att platsa i det blogginlägget. Nu hade jag hittat en fin bakgrund (tänker på bild 2) och glömmer slarvigt nog bort den troligtvis bästa bildvinkeln. Mycket slarvigt, men kan förhoppningsvis repareras vid annat tillfälle. Kompositionen i bild 3 är ett mer medvetet val då jag ville ha med skymten av vitsipporna i bakgrunden. Tack för återkopplingen!
   /Ulf

   Radera