20 maj 2013

Grönskans tid i Bokhultet

Bokhultet är vackert och värt ett besök året runt. Men våren, och då speciellt precis när bokarna slår ut, är speciell. En del vårar inbjuder vädret inte till besök i Bokhultet just när grönskan är som skirats, men i år finns alla förutsättningar på plats. Återstår då att lyckas med uppgiften att fånga denna tidiga grönska på bild. Gjorde föregående helg följande försök.

Ännu så länge finns (fanns) det glipor i lövverket, men inte länge till.


De olika lövträden har kommit olika långt i lövsprickningen, vilket visar sig i olika gröna nyanser i skogsbrynet.

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Du har fångat känslan av vårgrönskan på ett mycket fint sätt. Den första bilden vinner för mig idag. Jag gillar de raka björkstammarna med sin svartvita karaktär kompletterat med det fräscha ljusgröna. Jag funderar på om grangrenarna är störande eller ger en extra spänning i bilden... Lutar åt det senare!

  Andraplatsen ger jag bild tre. Grönskan är extra fin i den bilden och stigen ger ögat något att följa. Jag vill inget hellre än att vara där och vandra!

  Hälsningar
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bjarne för kommentaren! Just den del av Bokhult som de flesta bilder är kommer ifrån, Borgmästarudden, är mycket intressant ur fotosynpunkt (och kanske även andra för mig okända aspekter). Det var en tämligen mulen seneftermiddag, men rätt var det var kikade solen fram en stund. Denna gång är vi helt överens om favoritvalen!
   /Ulf

   Radera