29 sep. 2013

Koralltaggsvamp och lite annat i Bokhultet

I går blev det som många gånger förr ett besök i det stadsnära naturreservatet Bokhultet. Som alltid avkopplande att ge sig ut i naturen med kameran utan att ha några andra planer än att besöka en viss plats. Inga styrande tankar om vad som ska fotograferas. Höjdpunkten denna gång blev fyndet av koralltaggsvamp. Den växte på samma ställe som förra året, nära en av de större stigarna i området. Lätt att hitta med andra ord.


Såväl före som efter fotostoppet vid denna Smålands landskapssvamp fanns det en del annat som pockade på min uppmärksamhet. Både svampar och andra höstmotiv.2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Nu vart det sådär svårt igen! För många bra bilder och de som jag inte väljer som favoriter är absolut inte dåliga!

  Först tar vi bild två, närbilden på koralltaggsvampen. Bra balans mellan skarp och oskarp svamp och det lilla lövet.

  Bild 4. Bara så vacker med sina fina färger. Det gula och gröna kompletterar varandra bra.

  Bild 5 har en läcker vinkel och det lyser så fint med gulgrönt ljus från skogen i bakgrunden.

  Bild 6 är mycket snyggt komponerad också med löven som ramar in svampen.

  Slutligen den sista. Jag är svag för gräs som ligger sådär snyggt som en oredig kalufs. Perfekt placering av stammen och så en fallen stam i bakgrunden för extra intresse.

  Ha en bra vecka!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bjarne för kommentaren! Översiktsbilden tog jag med för att visa hur svampen växer, men det var närbilderna som var mest inspirerande att jobba med. Hade hela tiden i tanke en kvadratisk bild. Kul att den föll dig i smaken! Blev glad när jag upptäckte de helgula ormbunkarna bland de gröna. Inga bruna varianter här. Brottades en del med utsnitt och skärpedjup. Bild 6 är inte arrangerad utan löven bara låg så perfekt. Tyvärr fick jag inte med hela lövet i nederkanten - ett misstag. Ha det gott! /Ulf

   Radera