1 sep. 2013

Vacker sommardag vid Djupgöl, Kosta

Det finns många "naturplatser" som, utan att vara naturreservat eller nationalpark, definitivt är värda ett besök och är berikande både för ögat och för ens fotointresse. En sådan plats är Djupgöl strax öster om Kosta. Medan några i familjen och släkten för någon vecka sedan jagade orienteringsskärmar på denna plats, jagade jag och yngsta dottern fotomotiv i lugn och ro. Vädret var soligt, ljungen blommade vackert, lingonröda tuvor fanns det och gölen låg stilla. Det enda som fattades var fågelsång, men det brukar vara dåligt ställt med det i mitten på augusti. Efter att orienteringen var avklarad och fotograferna hade hunnit runt gölen vankades det en extra fin fika vid stranden. Yngsta dottern hade nämligen dagen innan bakat en chokladkaka med kokostäcke och den var en smakupplevelse av klass. Efter fikat åkte vi hemåt, men först hamnade vi av en märklig anledning i outletbutikerna i Kosta, men det är en annan historia...


Tallört

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Antar att du upplevde vandringen vid gölen skönar än outletbutikerna! Idag blir mina favoriter de tre mittenbilderna.

  Bild tre är enkel men fin. Himlen och molnen speglar sig fint i den blanka vattenytan. Fast det är förstås fjädrarna som gör bilden och tillsammans med något annat flytande "skräp" blir det en trevlig triangel.

  Bild fyra är en härlig skogsbild med mjölkörten i fokus, perfekt placerad mot mörk bakgrund så att den lyser. Lagom skärpedjup så att man ser skogen bra, men ändå tar den inte fokus från blomman.

  Femman har en fin diagonal med spången som går upp och ner. Skulle kanske varit lite tråkig om det bara varit den, men så står tallstammen där och bryter av det hela.

  På väg till Stockholm, men jag hoppas få till något nytt blogginlägg själv nu. Förra helgen gick till att installera en ny dator.

  Ha det gott!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt Bjarne! Gölturen var mycket mer givande än besöket i Kostas outletbutiker. Visserligen satt jag den mesta tiden på en bänk i solen utanför, men jag var ju tvungen att gå in och betala ibland och förfärades då av miljön. Speglingar kan ge intressanta motiv och kan tvinga betraktaren att fundera en stund på hur det hela hänger ihop. Bilden på den snart överblommade mjölkörten avslöjar att bilden är tagen på sensommaren, vilket jag hade i åtanke. Hoppas att allt gick bra med att få allt på plats i nya datorn! /Ulf

   Radera