27 sep. 2013

Dragsåsen i lätt regn

Efter att det varit hyggligt väder en stor del av söndagen bestämde vi oss för att åka till Dragsåsens naturreservat i Öjaby i nordvästra delen av Växjö. Dragsåsen är ett litet naturreservat och består av en markant rullstensås som dyker ner i Helgasjöns vatten. När vi klev utanför husdörren upptäckte vi emellertid att det regnade lätt, men det ändrade inte vårt beslut. Det finns regnkläder och kameran ska ju tåla lite väta. På grund av vädret var det inte aktuellt med några vyer över sjön. Hörde lite småfåglar, men såg inga. Det fick bli några bilder på det lilla landskapet istället. Även denna dag blev bilderna tagna med enbart makroobjektivet. Håller det på att bli mitt standardobjektiv, trots att det är det äldsta objektiv som jag använder?
Höstfrossa

Uppsköljda

Liljekonvaljbär

Brakved

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Ett bra bevis på att lite regn är ett alldeles utmärkt fotoväder. Färger lockas fram av det våta på ett fint sätt. Min klara favorit är höstfrossan. Den har en härlig röd färg och skaket är precis lagom för att göra bilden intressant. Sedan om det är gjort i skogen eller hemma vid datorn är svårt att veta nuförtiden, men det ser "äkta" ut och jag gissar på skogen.

  Andraplatsen går till bild två. Det är en bra blandning mellan röresle och stillhet. Vattnets bågformade rörelse är mycket fin och välplacerad i bilden. Löven och barren på stenarna är ockå intressanta detaljer med en fin gul färg.

  Ha en bra kväll!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Jag blev inte besviken när det började regna lite precis när vi skulle åka hemifrån. Utan jag tänkte precis som du skriver att färgerna kommer att framträda så mycket bättre. Bilden på det röda rönnlövet är "äkta", dvs. det är rörelseoskärpa fångad på plats i naturen. Sedan hjälpte jag färgerna lite extra i datorn... Det blåste en del men det var inte mycket till vågor, men lågt ISO-tal och liten bländare gav tillräckligt lång tid (tog inte fram något filter). Önskar dig trevlig helg! /Ulf

   Radera