1 okt. 2013

Motion med fotohinder

I lördags kväll bestämde jag mig för att på söndagsmorgonen före frukost,som en aptitretare, ta en rask promenad i närområdet. Vaknade av mig själv strax före kl. 7, steg upp, plockade fram kompaktkameran, åt en halv banan och gav mig ut mot "landet". Sedan gick det som man kunde förvänta sig. Det blev minst sagt en intermittent promenad. Ögat fastnade titt som tätt på potentiella motiv. Ibland ratade jag motivet snabbt, ibland ratade jag det efter lite eftertanke, men alltför ofta (ur motionssynpunkt) blev det några bilder. Jag blev ju fascinerad av kontrasterna mellan de frostiga eller fuktiga växterna i det blåtonade ljuset i skuggorna och det varma gula ljus som den uppåtgående solen spred i andra delar av blickfånget.


Hörde och såg ganska många småfåglar, men att fotografera dem med min kompaktkamera låter sig inte göras. Men att fotografera de sävliga korna gick bra!
Herefordko kollar nyfiket och tryggt in mig.

Hereford och Highland Cattle.

Ett hygge blir lite mindre fult med frostigt gräs.

Efter ett tag besinnade jag mig och påminde mig själv om varför jag gett mig ut. De sista 1,5 km kan jag därför trots allt mentalt bokföra som motion. Detta tillsammans med ett oväntat gott bildutbyte denna tidiga morgon gjorde att frukosten sedan smakade extra bra!

4 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det du beskriver. En av anledningarna att jag oftast får gå mina rundor själv. Min favorit bland bilderna är den frostiga ormbunken och bilden under med den kikande kon.
  Ha det gott/Brita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Brita! Enda chansen att få en mer ordentlig och uthållig fart under en promenad är att lämna kameran (och mobilen) hemma. Är någon av dessa med är det oftast kört ur motionssynpunkt! Bilden på ormbunken är den bild jag själv är mest nöjd med, främst färgerna är det som tilltalar mig. Önskar dig en skön helg! /Ulf

   Radera
 2. Hej Ulf! Frostiga morgnar är inte alls dumt! Du har utnyttjat möjligheterna bra. Här kommer tre favoriter, denna gången i min personliga rangordning. Först bild fem. Det är snyggt med "grenen" (eller vad heter det?) som ligger diagonalt, men med sekundära och tertiära utstickare i form av mindre grenar och slutligen löv. Naturens konstverk förevigat på bild! Frosten höjer förstås intrycket och jag tycker att det passar bra med det kalla ljuset. Det hade förmodligen varit sämre att göra den neutral.

  Sedan tar vi nummer fyra. Det är så vackert ljus på den solbelysta grenen och den frostiga marken som är kall av skuggan blir ett fint komplement.

  Sedan tar vi nummer sju. Det är kul att de tre korna tittar åt olika håll. Snett motljus passar bra och ger snygg belysning i pälsen, framförallt på mellankon.

  Ha det gott!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Femman är en av mina favoriter tack vare det kalla ljuset. Men jag förstår inte riktigt var du ser "lövet". Men det kan vi kanske reda ut på söndag!? Bild fyra är fotograferad på samma plats, jag bara vred på mig lite. Korna var roliga att fotografera, men bilderna kunde säkert ha blivit mer intressanta om jag klivit in i hagen, men det kände jag inte för. Djurens storlek och att det fanns tjurar bland dem avhöll mig från ett besök i hagen!
   Bästa hösthälsningar! /Ulf

   Radera