2 juli 2013

En tur till Näset i Osby

Rent fotografiskt är morgon- eller kvällsljus det absolut bästa, men oftast blir det för min del fotograferat mer eller mindre mitt på dagen. I midsommarhelgen blev det i samband med födelsedagsfirande en liten tur till näset i Osbysjön. Har varit där flera gånger tidigare, men det finns alltid nya motiv att föreviga eller nya vinklar att prova. Resultatet blev kanske inte så överväldigande, men bilderna visar ändå några av mina favoritmotiv: stenar, döende träd och fåglar - om de har förstånd nog att dyka upp eller bara finnas där, inte sitter jag och väntar på dem i timtal i ett gömsle...

Gräsand och skrattmås


Flyende kråka

Drillsnäppa


6 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Ett gäng trevliga bilder från osbytrakten. Jag väljer två favoriter. I klassen "sköna bilder" väljer jag nummer ett. Stenen är snyggt placerad i övre högra hörnet och näckrosorna bildar en fin diagonal mot stenen. Mönstret och färgerna i vattnet är mycket tilltalande också tack vare blandningen av moln och blå himmel.

  I klassen "roliga bilder" blir det nummer fyra. Kråkan är perfekt placerad mellan grenen och stammen och helt frilagd. Den har en kul position med kroppen och vingarna också. Trädstammarna bildar dessutom en bra helhet med sina svängda former som löper upp genom bilden.

  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren! Vad gäller bilden på kråkan blev jag först lite sur när jag snabbt tittade på kamerans skärm: en av de två hade ju flugit iväg. De som satt så fint tillsammans. Men såg senare att det faktiskt blev en vettig bild i alla fall. Antar att du nu håller på att tagga upp inför resan. Allt planerat och klart, eller?
   Bästa sommarhälsningar! /Ulf

   Radera
  2. Hej Ulf! Jo, det är knappt en vecka kvar till avresa, så det är till att packa inom några dagar. Jag får kanske köpa en ny resväska med TSA-lås också. Amerikanska tullen kräver att de kan öppna väskorna och det är lite lurigt att lämna dem helt olåsta. Man vet aldrig vad som kan hända så och så kan ju låset gå upp av sig självt också om det inte alls är låst.

   Det blev två kommentarer den här gången. Jag hade strul att registrera kommentaren i IE, så jag testade i Firefox istället. Tydligen så kom båda med i alla fall!

   Fest hos Håkan och hans sambo i Röke i morgon. Då kommer även en annan Håkan från Växjö, Håkan Larsson, med familj. Han jobbade tidigare på Telub (etc.), kanske någon du känner?

   Ha sköna sommardagar!
   Bjarne

   Radera
  3. Låter klokt detta med TSA-lås. Nej, det klingar inte någon klocka av namnet Håkan Larsson. Jag njuter för fullt av min semester, inledd i dag! /Ulf

   Radera
 2. Hej Ulf! Ett gäng trevliga bilder från osbytrakten. Jag väljer två favoriter. I klassen "sköna bilder" väljer jag nummer ett. Stenen är snyggt placerad i övre högra hörnet och näckrosorna bildar en fin diagonal mot stenen. Mönstret och färgerna i vattnet är mycket tilltalande också tack vare blandningen av moln och blå himmel.

  I klassen "roliga bilder" blir det nummer fyra. Kråkan är perfekt placerad mellan grenen och stammen och helt frilagd. Den har en kul position med kroppen och vingarna också. Trädstammarna bildar dessutom en bra helhet med sina svängda former som löper upp genom bilden.

  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera
 3. Näset naturreservat strax utanför Osby är trevligt både för picknick och fotografering. Det är inte särskilt stort men miljön är ganska spännande, bl.a. med dammar från kiselgursbrytning förr i tiden. Ett bildgalleri finns här:
  http://www.osby.info/multimedia/bilder/naset-naturreservat.asp

  SvaraRadera