28 nov. 2013

Omväxlande Teleborgs naturreservat

Ett av mig sällan besökt stadsnära naturreservat heter Teleborg. Som namnet anger ligger det i stadsdelen Teleborg, närmare bestämt den östra delen och kantas av universitetsområdet, slottet och Skirviken av sjön Trummen. Strandnära kärraktiga områden med utsiktstorn varvas med hagmarker och lite skog. Visar några bilder från söndagsturen som bjöd på soligt, kylslaget och blåsigt väder.

En något annorlunda vy av slottet.
Stormspår

Den sista vilan?
 Det medhavda kaffet som avnjöts i hagen satt perfekt. Upptäckte då det fina mönstret i björken.

4 kommentarer:

 1. Hej Ulf, Så vackra bilder du tar! Jag hade helt glömt bort din blogg de senaste åren, men nu har jag hittat tillbaka. Trevligt! :) Hälsningar Ester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ester för de positiva orden! Och kul att du hittat tillbaka till bloggen. Har nästan bara blivit naturfoto i år, väldigt få "övergivetbilder". /Ulf

   Radera
 2. Hej Ulf! Kul att se bilder från Teleborg. Jag bodde nästan granne med Ekotemplet ett tag. Jag tror att jag slår till med den första som favoritbild. Slottet ser verkligen imponerande ut i siluett från den vinkeln. Jag bara väntar på att greve Dracula skall kika fram bakom någon trädstam! Trädet som har lyckats behålla lite löv så här sent står bra där det gör och får en snygg mörk bakgrund av slottsväggen.

  Jag gillar bild fem också. Det lilla lövet sitter bra mellan grangrenarna. Att det bara delvis är belyst, tycker jag är helt okej. Det ger lite liv åt bilden. Vi kan väl tacka den svaga novembersolen för det!

  Sista bilden på björkstammen är också bra. Det blir spännande med ett kraftigt mönster i lodrät riktning och ett svagare som är vågrätt.

  Hoppas helgen varit bra och att den kommande veckan blir det också!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bjarne! Någon Dracula-greve såg jag inte, kanske beror på tidpunkten på dygnet eller fanns det vitlöksdoft från lördagskvällen i min andedräkt...eller skrämde jag honom med min uppsyn! Det är inte många träd som har löv kvar och har de löv kvar så är de skrynkliga och bruna. Så jag kunde inte "låta bli" att fota trädet. Lövet var också oemotståndligt, precis som mönstret i trädet där blicken fastnade med en gång när jag skannade av omgivningen vid fikapausen.
   I helgen var jag på Sturkö och tog fina och långa promenader både på lördagen och söndagen. Många bilder blev det. Kvällarna "räddade" ett tag framöver! /Ha en bra vecka! /Ulf

   Radera