21 nov. 2013

Avlövat runt Lövsjön i skumtimmen

Lövsjön tangerar Notteryds naturreservats södra spets. Vi kom i väg sent i lördags eftermiddag och att ta sig runt Lövsjön tar sin tid. Att gå 7,4 km på delvis besvärliga stigar i kuperad terräng, men mest lättgången slät mark, tar sin rundliga tid även utan kamera... Nu blev det som ni säkert inser ett och annat fotostopp även om jag försökte vara sparsam med dessa tillfällen. Släpade runt på stativet, men använde det aldrig, trots att skymningen kom lite tidigare än vad vi önskade. Använde istället kamerans möjligheter att höja ISO-talet fullt ut (i slutet på turen ISO 12800) för att kunna handhålla kameran. Lite brusigt blev det, men överraskande bra och fullt tillräckligt för ändamålet. Fick på köpet lite blåtonade bilder, vilket passade mig bra för denna höstutflykt i skumtimmen.


Björkslyet i bakgrunden bildar härliga lila "band", kunde inte motstå...

Bräckt av Simone. 

Omfamning


Ligger det en hund begraven vid ljuslyktan vid enen i övre högra hörnet?

2 kommentarer:

  1. Hej Ulf! Mina gamla hemtrakter runt Sandsbro! Kul att se. Bra att kameran klarat det skumma ljuset och höga ISO så bra.

    Favoritbilden är nummer två. Det är så fint ljus på den lilla boken (tror jag det är) och stubben i förgrunden. Sedan kommer ett parti med lite mer skumt ljus, som ger en lite trolsk stämning. Längst bak i bilden är det lite ljus igen. Kan man våga sig på en tolkning att även om man går in i ett tillfälligt mörker, så kommer man ut i ljuset igen efter en tid?

    Precis som du skriver i bildtexten, så är det lila bandet mycket välgörande för bild tre. Stammen till vänster ger ett djup och avbrott i bilden. Det verkar vara ett sätt som vi båda använder lite då och då!

    Bild fem är också kul och spännande med stubben som står uppe på stenen. Den passar väl i kvadratiskt format och att huvudmotivet fyller mycket av bilden. De vissna boklöven blir en fin inramning. Jag har en känsla av att den här bilden skulle kunna vara snygg i svartvitt också.

    Ha en fortsatt bra helg!
    Bjarne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Go' kväll! Fin tolkning av bild två! Har ingen förklaring till varför ljuset är på det sättet. Är glad över att kameran lyckades fånga dessa skiftningar mellan ljus och mörkt. Ser nästan ut som om stubben belysts extra på plats eller i datorn i efterhand, men det är helt naturligt ljus.
      Jo, delning av bildytan med en trädstam är enkelt och effektivt (bild tre).
      Funderade ett tag på att göra bild fem mörkare, kanske skulle den upplevas lite kusligare då. Svartvitt funderade jag inte på när jag "framkallade" bilden, men det fungerar säkert bra! Ha det gott! /Ulf

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.