15 aug. 2013

Grekisk gryning

Även årets solsemester gick till Grekland. I år blev det ön Zakynthos i västra delen av den grekiska övärlden. Härligt fin sandstrand och lagom långgrund sandbotten. Som vanligt denna tid på året, månadsskiftet juli/augusti, är det väldigt varmt på dagarna. Så det blev att kliva upp i gryningen varje dag under veckan, vilket innebar kl. 6.00, för att kunna få lite vettigt ljus i bilderna och kunna röra sig utan att helt försmäkta i värmen. (Detta blev därmed semestern utan sovmorgnar: varken hemma, på utflykter eller på charterresan.) Dagarna i övrigt blev det mest att slappa under parasoll, ta ett dopp då och då i havet eller någon enstaka gång i poolen. Det största bekymret vi hade var var vi skulle äta lunch respektive middag. Och om vi skulle ta en öl eller ouzo på seneftermiddagen. Det hände att det blev både ock! Kommer att i några tematiska blogginlägg visa några av bilderna som togs i arla morgonstund på denna resa. Detta första inlägg visar några gryningsbilder, mer eller mindre av traditionellt slag.4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. Lugnt och skönt innan anstormningen av alla turister. Gryning är fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kerstin! Som du säkert förstår är bilderna något underexponerade för att få fram de härliga färgerna på himlen. De turister som trots allt var uppe i gryningen var de som inte hade gått och lagt sig, dvs. festglada men så dags stillsamma ungdomar. Det fanns också en och annan morgontidig motionär. /Ulf

   Radera
 2. Hej Ulf! Vilket vackert ljus! Det är trevligt att se de lite sydligare breddgraderna på det här sättet som komplement till gassande sol och badliv på stränderna. Favoritbilden blir nummer två, som har vackra färgtoner och bra balans mellan båtarna och bergen i bakgrunden.

  Nummer fyra ligger också bra till. Jag har ju lite förkärlek till stående bilder i en del sammanhang, och månskäran är pricken över i:et. Tänk att en sådan liten detalj kan skapa balans mot allt som finns i bildens nederdel!

  Ha det gott!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Bild två fungerade inte bra i standardformatet. För mycket himmel. 1x2-formatet gillar jag för denna bild så det är extra kul att du väljer den som favorit! Bilder från gryning och skymning ser man nästan alltid i liggande format (även ovan!). När jag såg månen fick jag en bra chans till en stående bild. Det hade inte gjort något om månen varit mer full. Trevlig helg! /Ulf

   Radera