11 aug. 2013

Ett av alla övergivna pappersbruk

På väg till ett annat resmål för någon vecka sedan stannade vi till vid ett av alla nedlagda pappersbruk i Småland. Efter att ha laddat med en lunchfika var det dags att ta sig an de förfallna byggnaderna m.m. som såvitt jag förstår har stått öde i ett 30-tal år.


Har kanske innehållit något frätande!?

Kaffe från plåtburkarnas tidevarv. När hade KF ICA-färger på sina förpackningar?

Slutgafflat

Även i denna ort är tennisundrets tid förbi. Men dörren står öppen och bjuder in till besök på asfaltsbanan...

 Den sista servern slogs nog för bra många år sedan.

4 kommentarer:

 1. Ännu än fantastisk övergiven fabrik, förstår inte var du hittar dom alla, men härliga bilder blir det. Tycker om färgskiftningarna i det röda teglet. Kaffeburken väcker minnen, en sån fanns hemma hos min mormor när jag var mindre. Får höra av mig nästa gång jag kommer till Småland så får du ta med mig och visa någon av alla dessa fantastiska platser eller att du kanske kan tipsa mig om var jag hittar dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anne-Li (Stenström?)! Platserna hittar jag på lite olika sätt: info på nätet inkl. Facebook-grupper, tips från arbetskamrater, håller ögonen öppna när kör bil eller åker tåg m.m. Vi kan gärna göra en gemensam utflykt vid tillfälle (alltid roligt att vara två på samma ställe och se hur olika bilder man tar). Har egentligen inget stort "lager" av platser. Men alla är värda ett återbesök! I de tidigare inläggen har jag angett platsen, men har nu slutet med det. Men om du mejlar mig skickar jag info om de namnlösa platserna. Ha en bra vecka! /Ulf

   Radera
 2. Hej Ulf! Herr Arvidsson i högform med övergivna och förfallna platser! Så till dagens favoriter:

  Nummer ett. Plåtschabraket (eller vad jag skall kalla det) skjuter ut som en projektil ur grönskan. Lite lagom surrealistiskt men läckert.

  Nummer sex: En skön miljö med en massa skrot och detaljer att titta på. Teglets röda färg är härlig också.

  Nummer åtta: Kaffeburken blir ett bra huvudmotiv i virrvarret av prylar och ledningar. Många svängda former och linjer (kan en linje vara svängd...?) - ja du förstår nog vad jag menar. Burken står så självklart där bland all bråte, helt naturligt!

  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Det har inte blivit så många övergivet-sessioner med kameran hitintills i år. Men det är synnerligen inspirerande att vistas i sådana miljöer. Som omväxling och komplement till naturfoton. Ett besök på övergivetplatser är rätta miljön för att reflektera över tidens gång och hur vi förvaltar vår stund på jorden. Oj, det blev högtravande, men jag utgår fran att du är med på vad jag menar! Bästa häslningar! /Ulf

   Radera