19 juni 2013

Myggrik tur i Bokhultet

Förra tisdagen passade jag på att ta en fototur till Bokhultet när dottern var på ridlektion i Bergunda. Märkte omgående att nu är myggplågan kommen. Då är en kväll i Bokhultet inte den optimala tiden och platsen att vara på. Men Bokhultet har ju mycket på pluskontot, så det var bara att härda ut. För det nyinköpta myggmedlet hade jag inte med mig, det stod kvar på sin plats ovanpå toalettskåpet...

Parkerade som oftast vid Sundet, men för ovanlighetens skull gick jag denna gång norrut längs strandkanten på Norra Bergundasjön. Motiven blev både lite av de gamla vanliga (döda träd i bokskog) och lite mer "ovanliga" som  vassrika speglingar. Och en högst vanlig gräsand.


2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Jag har också känt av myggen... Ovanligt många i år, konstigt nog efter en kall och torr vår.
  Så till bilderna. Två favoriter. Den första med gräsanden lyfts från ett vanligt fågelporträtt genom de suddiga löven som ger ett fint mönster över bilden. Andens fjäderdräkt framträder också mycket bra och ljuset är perfekt för bilden.
  Sedan tar jag den sista. Jag är svag för snygga grafiska kompositioner och den här faller mig definitivt i smaken. Den snygga blandningen av moln och blå himmel ger en mycket fin bakgrund. En tanke - undrar hur bilden hade varit upp och ner?
  Ha en skön midsommar!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Nog för att man får tampas med myggen denna tid på året, de är "lite" störande när man försöker koncentrera sig på fotograferingen. Bilden på anden blev oväntat lyckosam. Insåg att den höll på att försvinna bakom grenverket och brände av några snabba bilder. Tyckte först att det inte blev mycket till bild, men efter att ha provat kvadratiskt format och lite behandling i LR fick den komma med i samlingen Därför extra kul att du gillar den. Intressant tanke att vända på den sista bilden! Kan förbrylla de flesta när molnen omsluter vasstråna. Men måste nog mörka ner det nuvarande nedre högra hörnet en del så att stenarna på bottnen inte syns så tydligt. Ha de' gott! /Ulf

   Radera