23 juni 2013

Den lilla underbara linnean

Linnaea borealis är en art i familjen kaprifolväxter. Som andra blommor i den familjen luktar den ljuvligt, men  åtminstone jag måste sticka ner näsan ganska långt för att känna doften. Deras blomningstid har börjat och det är ju lätt att komma ihåg att midsommartid är lika med linneatid. Som ni säkert känner till är detta Smålands landskapsblomma. Har nu med ett par dagars mellanrum tagit några bilder på linnean, dels en solig kväll relativt nära bostaden, dels en fuktmättad midsommardagseftermiddag några mil bort. Som sig bör gav detta lite olika karaktär åt bilderna.5 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder på linnean Ulf. Väntar med spänning på dina bilder från Mullsjö. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Brita! Eftersom bilderna är tagna före Mullsjö-kursen har jag inte tillämpat Anders devis om "antingen eller". Tyvärr är några linneor halva, men jag låter de vara i detta inlägg. Blev djupt imponerade av de bilder du visade under kursen. De kommer att vara en fin inspirationskälla för mig. Hoppas din hemresa gick bra och att du fortsätter njuta av sommaren!
   /Ulf

   Radera
  2. Tack detsamma Ulf. Den andra linneabilden är ljuvlig. Du, ni är välkomna att höra av Er när ni far norröver. Ha det gott/Brtita

   Radera
 2. Härliga somriga bilder på fina linnean som vi inte alls har här nere i Halland. Åtminstone har jag aldrig sett den annat än i Småland. Får njuta av dina vackra bilder. Och passa på att fota dem på kursveckan förstås! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnean växer helst i den mörka ruggiga skogen, så den är nog svår att finna i kustbandet! ;-)
   Men du har många andra blommor och växter nära dig som inte finns här uppe...

   Radera