16 jan. 2012

Semestermål Kap Verde

Årets första veckan tillbringade familjen på ön Sal i Kap Verde. Dagstemperatur runt 24 grader, nattemperatur och vattentemperatur på runt 20 grader. Mer behagligt än svenskt vinterslaskväder! Ön Sal är i princip en sten- och sandöken och ett eldorado för dem som idkar vind- eller kitesurfing. Vilket ingen i vår familj gör, men vi gillar sol, värme och bad. En del mer än andra... Jag själv försökte även fånga lite bilder och det blev en hel del av den varan trots att vi bara rörde oss i orten Santa Maria där vi bodde. Runt Santa Maria finns kilometervis med otroligt fina stränder. Jag kommer nu i ett antal blogginlägg med olika teman att visa lite bilder från vår sköna start på 2012.

Öns namn kommer från saltbrytning som utöver slavhandel tidigare var en viktig näring på ön. Nu är det turism och pengar som skickas hem från utvandrare som är motorn i ekonomin.Strax utanför Santa Maria finns ett nedlagt saltbrott, vilket jag efter lite spaning hittade ganska sent på dagen i början på veckan.

Men det är klimatet, stränderna, vågorna och den ständiga vinden som lockar turisterna.

Strandpromenaden nyttjade vi flitigt för promenad till stadens centrum, drygt 1 km från hotellet.

1 kommentar:

  1. Hej Ulf! Nu ligger jag efter i bloggkommenterandet. Kap Verde minsann! Ser spännande ut. Favoritbilden ja - tror det får bli nummer fem. Varför? Ja, det är en balanserad komposition och spåren i sanden leder blicken fint mot stället med surfingbrädorna.

    SvaraRadera