31 dec. 2011

Fader Frost och moder Sol

Så kom i dag äntligen fader Frost på ett kärt besök tillsammans med moder Sol. Det blev således på årets sista dag lite tillfällig (?) vinterstämning! Gick ut med kameran på förmiddagen och letade motljusbilder, vilket ställde fototekniken (både den personliga och kamerans) på vissa prov. Kameran klarade det bättre än jag, det gäller ju att ha koll på var skärpan hamnar då det handlar om korta skärpedjup i besvärliga ljusförhållanden...

Jag behövde inte gå mer än 20 meter innan jag hittade ett eklöv som var kantat med rimfrost. Sedan blev det bilder på kanadensiskt gullris, björksly och en del oidentifierade växter, med det gemensamma att de alla var kantade av härligt glittrande rimfrost. Till och med sly och risiga hyggen blir tämligen vackra med den "make-upen"!1 kommentar:

  1. Ja, frost är oftast mycket snyggt och du har fått till många bra motljusbilder. Favoriten blir ändå den första som är mycket snygg i sin enkla men fina komposition. Fin oskarp bakgrund och snygg genomlysning av lövet också. Hoppas på mer frost i vinte. Regn och stormar har vi haft nog av!

    SvaraRadera