9 feb. 2014

Nära snömotiv

Förra lördagen var det fuktigt men strax under noll grader. Tog en tur i välbekant grannskap för att kolla om det fanns några vintermotiv som väntade på att förevigas. Det visade sig bli den sista dagen med snö, åtminstone tills vidare denna märkliga "vinter". De flesta bilderna tog jag med mer eller mindre tajt utsnitt. Framför allt var det en stenmur där stenarna var mer eller mindre dolda av det tunna snötäcket som jag ägnade tiden åt.







Nyponfrost

Vad är det som delvis göms i snön?



6 kommentarer:

  1. Härliga vinterbilder! Det gäller att passa på, så snabbt försvinner det vita och byts ut till brunt och grått igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kerstin! Ja, det gäller att passa på. Visste om en handelsträdgård här i Växjö som skulle rivas och bli tomter för bostäder. Väntade för länge... Ha det bra! /Ulf

      Radera
  2. Tjenix Ulf! Stenar under snö, ett motiv som gillas helt klart! Första bilden har en fin diagonal som de tre stenarna bildar. De är precis lagom täckta av snön också. Du har haft kort skärpedjup. Kanske hade jag velat ha lite mer skärpa på den bakre stenen, men då hade stråna blivit mer framträdande förstås.

    Bild två är en intressant komposition. Lite lagom "mystisk" också, där stenarna nästan flyter i det vita. En fin high-key-bild.

    Trean är också mycket välbalanserad, en fin triangel där den övre platta stenen vilar tryggt på de två andra. En lugn och harmonisk bild.

    I fjärde bilden har du fått fin skärpa på fröställningen (tror jag att det är). Av någon anledning går jag inte riktigt igång på bilden ändå. Det kan ha att göra med avsaknaden av sten...!

    Bild fem är intressant, mycket på grund av att jag börjar fundera på vad det är som ligger på stenmuren. Jag blir inte riktigt klok på det. Sedan är den kanske inte så märkvärdig kompositionsmässigt, det är ganska "rakt på" ett huvudmotiv.

    Sista bilden har också bara ett huvudmotiv, men snösträngen som ligger diagonalt över stenen (eller sprickan mellan två stenar?) ger spänning åt bilden. Även stråna framför stenen blir punkter som ögat kan vandra fram och åter till mellan tittandet på själva stenen.

    Så till totalfavoriten. Det blir bild två! Det är nog mystiken och det intressanta arrangemanget av stenar som gör att den vinner för mig.

    Ha en bra vecka!
    Bjarne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Go' afton! Du valde som favorit den bild som jag själv är mest nöjd med! Ja, i första bilden fick jag ta till lite för kort skärpedjup för att inte stråna skulle få en för framträdande roll i bilden. Fyran provade jag med olika beskärningar och tyckte efter viss vånda att denna variant blev det bästa alternativet. Men jag har liksom du svårt för att känna något särskilt för bilden. Men den borde ha haft potential... kreativiteten saknades!? Ska snart gå förbi platsen för femman för att se vad det är som gömde sig under snön. Stenen i sista bilden har en spricka där snön förtjänstfullt lagt sig! Kämpa på, snart är det vår! /Ulf

      Radera
  3. jag älskar dess bilder med snön mot de svarta konturerna av sten. Min absoluta favorit är den andra bilden. Det stående formatet passar väl här och stenarna blir form av fågelhuvuden som sticker upp ur snön. Bra balans i färger och ljus/brita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Brita! Tvåan är också den bild jag är mest nöjd med. Det stående format var tämligen givet. Sedan såg jag inte vid fotograferingen några fågelhuvuden, men kan nu ana vad du ser i bilden! /Ulf

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.