12 dec. 2013

En lång vandring på Sturkö

Under den andra dagen på Sturkö gick vi från Ryd rakt söderut till Uttorps böte, vidare mot Stensvik och sedan åter till Ryd. Denna runda tog nästan tre timmar. Till det ska läggas drygt en halvtimme både före och efter den gemensamma turen. Dessa halvtimmarna ägnade jag åt att fota fågelmassorna i viken Ryamad. Mycket frisk luft och många bilder blev det på fåglarna, vilket har gett mig mycket bildsorteringsarbete... Men det är det värt!
Vigg, brunand, sothöna (och säkert andra änder och korsningar dem emellan) - i massor!

Väg i stenrikt landskap. 
Vacker väg. 
Häll. 
Stenrik prydlighet. 
Håligheter och blåsor. 
Stolt men krokig. 
Blåsten river havet. 
Stolt mor (eller far). 
Nästan hela familjen samlad (ett syskon saknas).
Sysonpar

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Hjälp! Hur skall jag kunna välja favoriter med så många bra bilder med stenar på? Därför börjar jag med fågelbilderna. Jag gillar massverkan i den första bilden. Snyggt inramat av vassen och bakgrunden. En bild med bra balans i.

  Bland fågelbilderna väljer jag den sista också. Här framträder fåglarna fint och det är bra ljus på dem. Snygg blå-gul färgskala. Stolparna till vänster tror jag är en fördel för att balansera bilden. Jag vill ha dem där i alla fall!

  Bilderna två och tre ger båda känslan av att "där vill jag gå". Tvåan har en perfekt inramning av stenmurarna och skogen och ett mjukt ljus, men ändå med lite karaktär. Bild tre har ett snyggt halv-motljus som ger ett spännande skuggspel och lyser upp de vissna ormbunkarna fint.

  Bild fem ger ögat mycket att titta på, många stenmurar att följa och många "ankarpunkter" i form av stenblock. En del kanske skulle uppleva bilden överlastad och orolig, men jag tycker att det blivit en bra balans trots många bildelement.

  Bild sju är en snygg vertikalbild med bra förgrund. Det lilla trädet är avgörande för balansen i bilden.

  Så till totalfavoriten. Jag väger mellan bild två och tre. Det får bli... eller... jo.... kanske....jo... det blir väl... nu får jag bestämma mig... det blir.... tvåan!

  Ha en riktigt skön helg!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Tack för kommentarer till många av bilderna! Tror inte den sista bilden kommit med i inlägget om inte stolparna eller något annat tvåtal hade funnits i bildytan. I en övrigt lugn bild blir det i alla fall lite dynamik med stolparna.
   Vet inte riktigt varför, men jag fick jobba en del i efterbehandlingen med bild två innan den fick den för bloggen slutliga utseendet. Därför extra kul att du väljer den som favorit!
   Ha en riktigt bra slutvecka innan julhelgen! /Ulf

   Radera