28 apr. 2013

Fler träd och lite is från Store Mosse

I förra blogginlägget visade jag några bilder på solitära träd, nästa alla i svartvitt. Det var dock inte det enda motiv jag fotograferade under min oftast stilla vandring på leden Lilla Lövö. På de s.k. rocknarna fanns det en hel del intressanta träd, stammar i olika grader av förfall och alldeles underbara vyer där träden, oftast tall naturligt nog, reste sig stolta med raka stammar över den moss- och lavbelupna marken. Men först ett par bilder från ledens inledning (och avslutning).
Spänger i bra skick, vilket var fallet under största delen av den spånglagda delen av leden. På en kortare del var bräderna i betydligt sämre skick och sjönk ner 10-15 cm under vattenytan när man klev på dem.
Stamgemenskap
Det fanns många fina vyer och fantasieggande stammar på rocknarna.
Inbjudande!?

Odjur

Besvärlig uppväxt
Då jag  besökte Store Mosse för två veckor sedan fanns det några isfläckar kvar.
Växtkraft

Isfisk

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Jo, jag känner igen lite av naturen då jag var bl.a. på Lövö vid ungefär motsvarande tid för några år sedan. Ja, jag tycker bild tre är inbjudande. Den moss- och lavtäckta marken samt den glesa tallskogen lockar definitivt till att "vandra med ögat" när man inte kan vara där.

  Favoritbilden blir ändå den sista. Jättefint med "ögat" med det rödbruna lövet i och bubblorna i isen är också snygga. Bra "krispighet" i bilden också. En fin samling bilder som ger en bra uppfattning om platsen.

  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Den sista bilden skulle visserligen kunna vara tagen var som helst, men den är ändå ett starkt minne från just detta besök på denna plats. När jag klev in i miljön för bild tre greps jag av en euforisk känsla, det var ju helt otroligt fint! Vi kanske ska göra en gemensam tur till mossen längre fram i år?
   /Ulf

   Radera