9 apr. 2013

Svunnen energitid

Tjänsteresan till Göteborg i förra veckan bjöd på en annorlunda möteslokal. Inbjudan till mötet gav bara en gatuadress och namnet Elyseum, vilket jag tolkade som namnet på konferensrummet. Men det visade sig att det var namnet på ett museum och möteslokalen hette Maskinhallen. Och ja, vi satt i ett rum som samtidigt var utställningslokal och välutrustad möteslokal. Passade på att innan mötet knäppa några bilder från utställningen i rummet. Har efterbearbetat bilderna med filtret "gammalt färgfoto" för att få lite extra känsla av dåtid.
Tidsenlig arbetsplats

Ström- och spänningslöst

Energimätare för likström anno 1902

Del av ställverk

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf! Den gammaldags känslan passar absolut till bilderna. Lite lustiga färger på en del bilder, t.ex. den sista där texten I290 och ledningen till höger fått en rosaaktig ton (om det inte är min datorskärm som spökar). Den bilden är bra, men favoriten är ändå den första på arbetsplatsen. Det är en intressant vinkel och det är mycket detaljer att titta på. Skuggspelet bakom pinnstolen blir också en intressepunkt.
  Hälsningar (från tåget mellan Gävle och Ånge)
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Jag använde förinställningen "Kreativ färg - åldrat foto" i Lightroom, vilket medförde att den röda ledningen blev rosa. Så det är absolut inget fel på din skärm! Provade även "Kreativ svartvit - Sepiaton" men tyckte att färgvarianten trots allt passade lite bättre. I ärlighetens namn uppmärksammade jag inte skuggspelet vid fotoögonblicket utan var mer intresserad av skriv- och räknemaskinerna och väggen med propparna m.m. Men det är kul att upptäcka intressanta aspekter i efterhand!
   /Ulf

   Radera