29 aug. 2012

Väderbitet och kryp i Bruddesta

Under ett dagsbesök hos goda vänner i deras smultronställe i Köpingsvik på Öland, åkte vi en liten bit norrut till Äleklinta och den gamla fiskehamnen Bruddesta. Under besöket nyttjades kameran flitigt i jakten på spännande motiv. Bilderna hade säkert blivit mer tilltalande i sent kvällsljus, men som så många gånger förr var det mittt-på-dagen-ljus som gällde av praktiska skäl. Lite turligt, i varje fall ur fotosynpunkt, skyades himlen under eftermiddagen och med hjälp av polarisationsfilter blev det trots allt anständigt ljus i de flesta bilderna.
Blå Jungfrun bryter horisontlinjen.

Riddarskinnbagge som tillfälligt valt att kliva på stenar i stället för att vistas på tulkörten.

2 kommentarer:

  1. Jag har också varit i Bruddesta och fotograferat, men konstaterar raskt att bildena blivit väldigt olika. Det var i och för sig ett annat ljus, mer mulet, vid mitt besök. Återigen svårt att välja favoritbild - finns ett antal som jag valde mellan, men det blev till slut den sista. Jag tror det är för att de tre stenarna blir en mycket fin inramning till baggarna, som lyser fint med sin orange färg. Verkligen lyckat att de syns mot det mörka partiet mellan stenarna. För övrigt har just det mörka partiet en mycket snygg form som går ut i tre uddar. Jag funderar på en beskärning i nederkant vid spetsen på den nedre stenen till höger, så att det mörka inte "smiter runt hörnet" där.

    SvaraRadera
  2. Erik Simonsson2012-09-27 22:31

    Jag är grymt imponerade av hur du kan hitta små detaljer som inte många andra ser och göra vackar och intressanta bilder av det, som i bild 1,4 6 och 7 !!

    SvaraRadera