20 mars 2013

Bokhultet vilar inför vårens ankomst

Mars innebär för mig en väntan och längtan efter riktig vår, vilket betyder värme, islossning, blåsippor, vitsippor och andra vårblommor. I år får vi dessvärre vänta och längta extra mycket. Men våra naturoaser erbjuder även i mars en del intressanta motiv. Eller rättare sagt de motiv som man ofta fotograferar under vår, sommar och höst är även spännande och/eller annorlunda nu i slutet på vintern. Så i söndags blev det en stunds fotograferande i Bokhultet längs stigarna från Sundet och ut mot Borgmästarudden. En slinga jag gått många gånger förr, men sällan denna tid på året. Vilket gjorde att "gamla" motiv upplevdes som nya!
Snö, sten och stammar
  
Trenne stammar

Mångstammigt
Öppning

Gammal stubbe 1
Gammal stubbe 2
Isstalagtit

Isklättring
  
Spårigt
Solfångare

1 kommentar:

 1. Hej Ulf! Du gör helt rätt i att besöka platser vid "annorlunda" årstider. Det kan vara mycket givande.
  Din bildserie fångar verkligen vårvinterkänslan på ett bra sätt. Även om vi vill att det skall bli vår, så förmedlar bilderna ändå en skön känsla från den årstid vi har.
  Åsså ska man välja favorit. Det får bli fyran. Motljuset är snyggt och ger en fin ljuskant på trädens högersida. Läckert också med V-formen och det längre bort stående trätet emellan. Knappast en slump...
  Andraplatsen får gå till den näst sista. Jag gillar spår i snön och det är ett motiv jag själv gärna tar. En enkel men effektfull bild.
  Ha det bra!
  Bjarne

  SvaraRadera