10 feb. 2013

Isigt runt Hissö

Förra helgen bjöd på soligt väder och snöfria marker. Kände att jag behövde själslig återhämtning efter veckans omtumlande händelser. Med dessa förutsättningar, vad passar då bättre än att ta med kameran ut i naturen? Styrde färden mot Hissö och hade siktet inställt på isbilder i stort och och smått. Började min långsamma vandring på östra sidan eftersom stranden där är mer stenig. Hoppades på lite svallis över stenarna/strandkanten, men det fanns bara lite av den varan. Tydligen hade isen lagt sig lugnt och stilla när kung Bore drog sin isande hand över Helgasjön och förseglade dess vattenspegel tidigare i vinter. Detta uppskattas säkert av alla skridskoåkare som den helgen kunde njuta av en tämligen slät is. Jag hade hoppats på lite mer dramatiska isbilder, men blev tämligen nöjd ändå med utflyktens isbilder. Det är nog bättre att åka till kusten om man vill ha dramatiska isbilder... Helgasjöns är trots allt bara en insjö som inte är speciellt stor.

Det blev inledningsvis några bilder med islandskap i halvstort eller stort utsnitt.
Allt eftersom jag gick längs strandkanten hittade jag även små islandskap, som är ett motivområde som jag håller riktigt högt på favoritlistan!

Intimitet eller nyfikenhet?
Kunde inte helt hålla mig ifrån att ta några bilder på mossgröna stenar och trädstammar. Speciellt inte när solens vintervarma strålar letade sig fram mellan de träden på Hissös ryggås och träffade det djupt gröna. Men jag fick med den blåaktiga isen även på dessa bilder!1 kommentar:

 1. Hej Ulf! Hoppas den här naturutflykten gav dig en välbehövlig stund av tankarna på annat. Det blev i alla fall många fina bilder och jag väljer två favoriter.

  Först nummer nio. Det var inte lätt att välja bland alla läckra isfigurer, men formerna känns extra spännande just i den bilden, vilket du observerat enligt bildtexten. Dessutom ligger ett dubbelbarr och "stör" lite nere till höger, men jag tycker bara det är spännande och ger bilden extra krydda.

  Den andra är nummer tio. Jag är också svag för mossgröna stammar och det blir extra snyggt med den blå isen bakom. Trädstammen har en mycket fin kurva som leder blicken bra genom bilden.

  Hälsningar
  Bjarne

  SvaraRadera