3 dec. 2012

Säsongens första snöbilder

När november övergick till december blev det i år ett tämligen dramatiskt väderomslag i hela landet. I lördags kunde jag utan problem springa på småstigar utan att riskera liv och lem. I söndags hade risken för stukningar och andra oönskade effekter av halka ökat lavinartat. Så bland annat av det skälet gick jag från bostaden till en fikastund i Växjö OK:s klubbstuga, ett avstånd på några km genom bostadsområde, längs stigar över hyggen och genom Fyllerydsskogen. (Ja, jag var lite sliten efter lördagens löptur som kändes tyngre än vad den borde varit.) Jag var inte ensam på denna vandring då kompaktkameran var min följeslagare. Från himlen dalade snöflingorna och kölden bet lite ovant i kinderna. Då och då plockade jag fram kameran och knäppte några bilder. Rätt som det var när jag stod och funderade på ett stenmotiv vid en stig mellan höga träd hörde jag ett skri. Några sekunder senare ytterligare ett. Tittade då upp och fick syn på en elegant svanplog bestående av 19 svanar (räknade jag efteråt) på väg åt sydväst. Förståndigt av dem. Snabbt som bara den riktade jag kameran mot plogen och knäppte ett par bilder. Sedan hade de försvunnit. Har gjort om bilden till svartvit och klonat bort de i mina ögon störande snöflingorna och i övrigt processat bilden ganska hårt för att få ett grafiskt uttryck.

 
 
I övrigt blev det lite blandade vinterbilder på stenar, träd och grenar. Med andra ord mina vanliga motiv!
Snöflingorna lägger sig till rätta.


Vitpudrad stig.

Snart fallfärdig.

Stamsamling vid vassen i Biskopsgölen.
Sedan i söndags har vi fått åtskilligt mer snö, så till helgen lär jag plocka fram kameran igen.

1 kommentar:

  1. För att fira snön får det bli två favoritbilder. Först den första. Läckert med bara svart och vitt, inget grått alls vad jag kan se. Det är spännande också med trädet som sticker upp i nederkanten och balanserar upp V:et. Fåglarna finns i denna världen!

    Sedan den sista. Grenarna snirklar sig vackert uppåt och vassen med snön på blir ett bra mellanplan i bilden. Att träden i bakgrunden döljs av lite dis (eller snö i luften?) förstärker också djupkänslan. Färgskalan som domineras av vassens varma gulbruna är fin.

    SvaraRadera