11 sep. 2012

Caterpillar på Tjurkö båtkyrkogård

Årets och mitt livs tredje besök på båtkyrkogården gjordes en solig dag i mitten av augusti. En del släktingar var med då de fullt förståeligt var nyfikna på denna plats. Efter några initiala bilder fikade vi i solgasset på några klippor nära vattnet och ur synhåll från båtkyrkogården, men med uppsikt över havet och Aspö. Jag tog den snabba fikavarianten och begav mig några få steg in i skroteldoradot. Denna gång siktade jag på den caterpillarmaskin - har säkert något "riktigt" namn, men jag orkar inte ta reda på det - som jag förvisso sett tidigare och tagit enstaka bild på, dvs. egentligen inte ägnat någon större uppmärksamhet åt det motivet. Nu blev det ett antal ganska närgångna bilder då det fanns träd, ris och sly runt och i denna entreprenadmaskin. Eftersom det var en solig dag och vi var där i princip mitt på dagen är ljuset generellt sett i hårdaste laget i bilderna, men tycker att åtminstone båtbilden sist i bildsekvensen gör sig i det ljuset. Jag har i några fall minskat kontrasten och/eller "värmt" bilderna lite i efterhand.

 

Jag fotograferade inte bara caterpillarmaskinen, utan det blev några bilder på båtarna också. Så jag avslutar med den båtbild som jag gillar bäst från detta besök.

1 kommentar:

  1. Hej! Instämmer i din egen analys. Båtbilden gör sig definitivt bäst i rådande ljus. Fin himmel och stenen till vänster gör sig bra i kompositionen också.

    SvaraRadera