27 maj 2012

Placerad i ett ängshörn

I måndagskväll vid halv 9-tiden gick jag och ställde mig i ett ängshörn cirka 1 km från bostaden. Kameran är för kvällen utrustad med telezoomen (100-400 mm) och ISO-talet uppskruvat en bra bit. Ställer mig rakt upp och ner på en liten sten och väntar på att något ska hända. En och annan förvirrad och mager myggstackare (?) hittar mina bara ben, men på grund av att de är så få stör detta inte mig. En koltrast hoppar runt i gräset, skränar lite när den flyger iväg efter en stund. För att prova att kameran är redo för action zoomar jag in en hägg vid skogskanten då jag tycker den gör sig sig bra mot fonden av en gammal mörkgrön gran, en yngre gran lite ljusare grön och en björk som har den härligt gröna nyansen på löven som bara finns en kort tid under våren.


Hör därefter ett annorlunda fågelläte, tittar upp och lyckas fånga en morkulla på bild. Inte den knivskarpaste och mest spännande fågelbilden i min samling men än så länge den enda på morkulla, så jag känner mig nöjd.


Hör sedan prassel och knak i bortre hörnet, fäster blicken och ser ett rådjur komma fram, knappt synlig bakom gräs, stenar och grenar. Har svårt att följa rådjuret med blicken och ser den knappast alls i sökaren innan den tyvärr försvinner bort. Väntar en stund och hoppas att det ska dyka upp ytterligare rådjur eller morkullor, men det blir inget återseende. Ser att solens sista varma strålar ger en underbar lyster på en högrest tall som står ensam bland björkarna. Det blir det sista motivet under mina spännande halvtimme i ängshörnet, vilket inspirerar till fler likande små "utflykter"!

1 kommentar:

  1. Ja, här var bara tre bilder att kolla på, så valet av favoritbild blir lite enklare. Ja, inte busenkelt för ljuset på tallstammen i den sista bilden är fint, men det blir ändå den första. Det är kombinationen av träd i olika kulörer och skepnader som gör bilden till en bra skildring av våren. Jag hade möjligen gjort den i ett lite mer avlångt format där delar av den vita himlen överst hade försvunnit. Man skulle nog kunna ta en liten bit i nederkanten också, men det är en härlig bild på blommande träd och vårgrönska!

    SvaraRadera