24 juni 2012

Vid Kronobergs slottsruin med mobilkameran

I måndags hade vi jobbaktiviteter vid Kronobergs slottsruin: information, utbildning och spännande skattjakt. I någon av pauserna gick jag en liten runda med mobilkameran, hade ingen annan kamera med mig, men den fungerade tillräckligt bra för de typ av motiv och för det ändamål som bilderna är tänkta för. Nämligen att visa att mobilkamera räcker till i många situationer, framför allt i bra dagsljus i inte alltför krävande situationer. Först ett par bilder med en eldhärjad stubbe.


I sprickorna på gamla murar och väggarlyckas ofta ett frö mot alla odds att gro. Detta fångade min blick och jag hade svårt att välja vilka växter jag skulle föreviga. Så det blev en hel del, då jag efter att ha fotograferat en blomma genast hittade en ny!

Mellan regnskurarna på kvällen tittade solen fram och tycktes vilja äta upp en del av ruinen ...

Cyklade hem med en i princip klarblå himmel över huvudet. Efter 3 km kom några regnsstänk. Satte då genast på mig regnkläder och strax därefter började ett intensivt regnande. Blöta fötter och blött ansikte och hår (under cykelhjälmen) blev resultatet. Men jag var glad ändå efter en trevlig dag med arbetskamrater, god mat och några bilder som jag kände mig nöjd med.

1 kommentar:

  1. Hej! Kul med nya bilder igen. Mobilkameran är absolut inte att förakta. Förvånande hurpass bra det kan bli. Jag måste testa att göra en utskrift någon gång för att verkligen sätta den på prov.

    Nog om det - bilderna. Nummer fem blir min favorit den här gången. Läcker röd färg mot stenarna. Sprickorna och skrevorna fyller ut resten av ytan på ett bra sätt. Det blir en fin balans i bilden och ljuset är mjukt och fint.

    SvaraRadera