11 nov. 2012

Grön höst i Bokhultet

Ja, nu är vi i den delen av hösten där i princip alla löv lämnat sina fästen på grenarna och av tyngdkraften dalat ner på marken för att lägga sig till vila bland sina likar. Då är det väl bara att lägga kameran i skåpet och vänta på första snön? Nej, det tycker jag är helt fel synsätt. Det är nu i all fukt som det bruna lövtäcket på marken, trädens stammar, alger, gröna mossor m.m. har som allra mest lyskraft. Dessutom poppar det upp svampar här och var, inte minst från gamla trädstammar. Detta är utmärkta fotomotiv och Bokhultet är en riktig fotooas även denna tid på året. Bilderna som följer är från gårdagens förmiddagssession, där jag provade brännvidder från vidvinkel till kort tele och såväl litet som stort skärpedjup. Samtliga bilder är tagna med stativ.

Några mossbelupna stenar:


Några stående träd:
Alternativ rot?
 


Liggande träd och grenar:
Förening
FörgreningNågra svampar:

Koralltaggsvamp


1 kommentar:

  1. Ja, lövskogen ändrar karaktär fort den här tiden på året. Vilken skillnad mot höstbilderna förut! Jag håller med om att den våta mossan lyser fantastiskt fint i skogen och det blir en bra kontrast mot de fallna bruna löven. Ett motiv jag gärna fastnar själv för.

    Mycket svårt att välja favoritbild bland många fina bilder, men det blir ändå nummer åtta. Det är ett härligt djup i bilden och bra "drag" i diagonalkompositionen (jag är nog svag för diagonaler - känner att det återkommer i många kommentarer).

    Vi tar en favorit bland svamparna också, och det blir bild 13. Den är så enkel och snygg och svampen lyser fint mot de mörka löven.

    SvaraRadera