24 juli 2012

På strövtåg i Brösarps norra backar

Den sista anhalten på vår 2-dagarstur till nordöstra och östra Skåne var Brösarps norra backar, dvs. ett område som ligger någon km nordväst om Brösarps samhälle inom Verkeåns naturreservat. Besöket genomfördes på mitt på dagen, vilket är en väldigt bekväm tid, men ljusmässigt långt ifrån optimalt för fotografering. Men det bekymrade mig egentligen inte så mycket, det måste ju gå att få till anständiga bilder även mitt på dagen. Till min hjälp fanns för denna sommaren ett sedvanligt omväxlande väder och ett nyinköpt polarisationsfilter som skapar lite mer stuns i färgerna, speciellt syns detta i de gröna och blå nyanserna. Filtret är helt klart användbart när man fotar natur mitt på dagen!


Landskapsbilder fotograferas normalt i liggande format, men det är värt ett försök att prova med stående format! De två följande bilderna är fotograferade från i princip samma plats; gjorde bara en liten sidledsförflyttning, men använde olika brännvidder 70 mm respektive 35 mm. Vilken av dessa bilder är "bäst"? (Borde tagit båda bilderna med samma brännvidd för att få en "rättvis" bedömning.)

1 kommentar:

  1. Hej! Brösarps norra backar är riktigt fina, så det var inget dumt val att åka dit. Favoritbilden blir den stående, så då är det valet klart! Voffo då då? Ja, jag tycker stängslet kommer mer till sin rätt där i det lite tajtare utsnittet, även om de bortre stolparna täcker över varandra. Det som i och för sig talar för den sista bilden är att den blå himlen ovanför molnen kom med, vilket inte blev fallet med den näst sista.

    SvaraRadera