6 mars 2014

Ett ur bruk taget sågverk

Härom helgen blev det ett snabbstopp vid ett övergivet sågverk. Kunde inte ägna mer än 25 minuter åt denna plats, vilket var alldeles för kort stund. Ja, jag visste redan när jag stannade bilen att tiden inte skulle räcka för att utforska platsens alla möjligheter. Men förhoppningsvis finns byggnaderna kvar ett tag till, så ett återbesök har jag mentalt bokat in. Väljer att presentera de få bilderna i svartvit då vädret var osedvanligt grått och trist, inte minst den molntäckta himlen var utan struktur. Och svartvit förstärker den dystra stämning som vilar över en plats som har framtiden bakom sig.


4 kommentarer:

 1. God morgon Ulf! Det här var en fullträff! Jag kände direkt när jag öppnade bloggen att det här är bilder som jag gillar. Perfekt i svartvitt och imponerande på 25 minuter. Första bilden ger en bra överblick över miljön. Du har fått lite toner i himlen också, det är bra. Gråskalan är kontrastrik och bra, som på alla bilderna.

  Tvåans intressantaste punkt är det här stocktansportgrejsimojset (klarar inte stavningskontrollen det ordet?). Sedan vandrar ögat till björkarna längst till höger. De står bra där som balans till intressepunkten längre till vänster.

  I bild tre har du fått lagom struktur i flishögen. Lite synd med husgavlen, men inte mycket att göra åt. Transportbandet sticker fint upp i himlen.

  Bild fyra har bra skjuts eftersom du gått så nära. Strukturen i träplankorna framträder mycket bra. Det uppväxta slyet visar tydligt övergivenheten.

  En intressant konstruktion i bild fem, som verkar lite skör, men tydligen håller det! Graffittit blir ett bra blickfång. Att någon hittat även till denna plats för att skapa "konst"!

  Favoriten blir bild fyra. Det är den mest dynamiska kompositionen och blir därmed extra intressant. Därefter nummer ett tror jag.

  Ha en bra helg!
  Bjarne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne! Kul att mitt svartvita val föll dig i smaken! Och favoritbilden är vi helt överens om. Övergivna sågverk finns det tämligen gott om, men detta är nog det första, men inte det sista, jag ägnat mig ur fotosynpunkt. Men som i andra industrimiljöer finns det en hel del intressant att ägna sitt fotoöga åt. Sågverken är egentligen extra tacksamma eftersom det mest intressanta finns utomhus och inte bakom låsta dörrar. Ha en fin söndag! /Ulf

   Radera