20 jan. 2013

Värmande strålar i vinterkyla

Helt plötsligt i går drogs molntäcket bort och blottade den härligt vinterblå himlen. Det dröjde dock till senare delen av eftermiddagen innan jag tog kameran och gick Hollstorpsvägen ut från Högstorp. Tänk vad gula solstrålarna är denna tid på året! Fick under den knappa timmen se hur ljuset skiftade från svagt gult till riktigt intensivt gult, innan den lågt stående solen försvann bakom träd och moln, som nu hade hopat sig vid horisonten.1 kommentar:

  1. Hej Ulf! Det varma gula ljuset gör verkligen underverk i landskapet. Du har fått till riktigt fina bilder i det vackra ljuset. De två sista bilderna har också en härlig blå ton i himlen.

    Så till favoriten. Alla fyra bilderna har sina kvaliteter så det blir jättesvårt att välja. Hu! Jag tror ändå det får bli nummer två. Det funkar bra att inte hela trädet är med. Tvärtom blir det spännande. Det varma ljuset träffar bara några punkter i bilden, men det ger en fin kontrast mot de blå tonerna. Den mörka bakgrunden funkar bra med stenmuren och trädstammarna. Tillsammans blir det en bra helhet.

    Ha det bra!
    Bjarne

    SvaraRadera