19 feb. 2012

Vårlik vinter och ny programvara

Det har inte blivit mycket fotograferat på sistone. När det fotomässigt har varit fina helger har jag varit krasslig/justerad på ett eller annat sätt, när det varit dassigt väder har jag varit frisk. Och jag har varit frisk för det mesta... Har skaffat mig ett nytt bildbehandlingsprogram, Adobe Lightroom 3, vilket jag i mycket stor utsträckning kommer att använda framöver för katalogisering och redigering i stället för Adobe Photoshop Elements 7. Dock behöver jag, om än i sällsynta fall, även framöver använda det senare vid speciella justeringar i bilderna. Håller på att med hjälp av en videokurs lära mig grunderna i Lightroom och det finns många funktioner och finesser som jag kommer ha stor nytta av!

I eftermiddags "drog" yngsta dottern med mig till stallet där hennes favorithäst Allan finns. Vi gick de 1,5 km (enkel väg) i typiskt aprilväder, ömsom solglimtar, ömsom vassa snöflingor i ansiktet - allt blandat med fågelkvitter och porlande vatten i delvis istäckta bäckar. Medan Jessica mockade, gick jag en liten sväng i de välbekanta omgivningarna och knäppte bilder på stenar i en stenmur.


Jag är som bekant (?) lite förtjust i det rostiga och förgängliga. Hittade också ett par motiv inom det området. Ett rep som varit blått en gång i tiden har med hjälp av fukt och tidens tand fått en helt annan färg, vilken förstärktes av solen som tittade fram en kort stund.På vägen hem tittade solen fram igen och speglade sina eftermiddagsvarma strålar i smältvattnet på en äng.

1 kommentar:

  1. Vi tar en till... Favoritbilden blir nummer fyra. Det blå, gröna och rosten gör sig bra mot det vita, som fortfarande dominerar. Bakgrunden är snyggt vitt melerad också. En bild man kan hitta mycket detaljer i. Man kan skapa konst av det lilla!

    Lycka till med Lightroom. Hoppas inte du inte satte kaffet i vrångstrupen när du såg att Lightroom 4 släpps nu till ett betydligt lägre pris.

    SvaraRadera